9 причини Уелс да е предпочитана дестинация

Храна на пътя

Уелс може да се похвали с множеството си крайградски и крайпътни заведения – таверни или кафенета, без значение дали пътувате късно вечер или рано сутрин. Освен традиционните риба и картофки, може да си вземете торти или различни колбаси. Няма как да пропуснем и агнешкото, все пак това е страна, пълна с овце.

Зашеметяващи изгреви и залези

За мързеливите, които не искат да стават много рано, могат да посетят Западното крайбрежие. Уникална гледка на залязващото слънце в морето може да видите от кея в Абъристуит. А за тези, които нямат проблем с ранното ставане, Зеления мост в Южното крайбрежие, е идеално място за наслаждаване на изгревите.

Национални паркове

Уелс предлага много възможности за приключенска еднодневна екскурзия от града. Има три доста големи национални парка – Snowdonia, Brecon beacons и Pembrokeshire, които си заслужава да разгледате. 

Кардиф

Замък, Национален музей, пристанище и множество исторически и архитектурни богатство можем да намерим в най-големия град в Уелс – Кардиф. 

Прекрасни фарове

В Уелс можем да преброим над 40 фара, голяма част от от които са достъпни през не толкова далечни пешеходни маршрути до морето. 

Земя на 100 замъци

Към днешна дата в Уелс можем да разгледаме над 100 уникални замъка, като повечето можем да ги разгледаме, пише Profit.bg. По време на Средновековието в Уелс е имало на 600 замъка, но войната е унищожила по-голямата част от тях.

Крайбрежни пътища

Любителите на скоростите и на шофирането ще оценят пътуването между Южен Уелс и Ливърпул, както и до Дъблин. Невероятна е гледката към Ирландско море между Фишгард и Абърдифи.

Неочаквана езикова бариера

Ако говорите добър английски език, няма да имате никакъв проблем, въпреки че местните залагат на своя си диалект, който е доста богат.

Много възможности за настаняване чрез Airbnb

От селски къщурки до цели замъци може да откриете в платформата за настаняване. Уелсците са популярни със своята гостоприемност, а домовете им са добре поддържани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *