Летището в Пафос – как да стигнем до центъра на града?

Пафос е един от предпочитаните курортни градчета за почивка в Кипър. Някои от нискотарифните авиокомпании вече изпълняват полети и от София.

Летището е малко, но пък за сметка на това е много натоварено през летния сезон.

Полетът до Пафос от София е около 2 часа, които няма да усетите. През по-голямата част ще може да гледате различни части от Западна Турция и различни гръцки острови.

Когато минете през митницата на летището и излезете пред него ще ви направи впечатление, че има много военни, които се разхождат с автомати. Не се притеснявайте, те се грижат за нашата сигурност.

В Кипър е най-популярно да си вземете кола под наем, но ще ви трябва кредитна карта и е желателно да сте над 25-годишна възраст.

ВАЖНО: В Кипър движението е както във Великобритания, тъй като е била британска колония. Всички автомобили са с ляв волан.

Летището се намира на около 15 километра с автомобил или обществен транспорт.

Може да си хванете такси пред летището, ще ви излезе около 20-ина евро. В Кипър има интересна система, според която може да си поделите едно такси с други хора.

С автобус е най-евтината опция за пътуване до центъра на Пафос. Може да се качите на автобус 612, билетът е само 1,50 евро, а пътуването е около час.

*В Пафос ще може да се оправите с английски или гръцки език. В много заведения, магазини или на улицата може да чуете и българска реч, има много българи, които от години живеят и работят там.

Повече информация може да намерите ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *