Летището в Братислава – как да стигнем до центъра на града?

Столицата на Словакия Братислава не е сред най-популярните европейски дестинации, но благодарение на някои от нискотарифните авиокомпании много българи имат възможността да я посетят, при това срещу символична сума.

Летището е много е малко, намира се на едва 9 километра от Братислава и на 60 от Виена, заради което мнозина го използват, за да стигнат до австрийската столица.

От летището на Братислава до Виена има много автобуси, а цената на билета е между 5 и 10 евро. Желателно е да си купите билетите онлайн.

До центъра на Братислава пътуването също е много лесно. С автомобил пътят е около 15-20 минути. Ако решите да си хванете такси, ще ви струва около 10 евро.

Най-евтиният вариант е с градския транспорт. На всеки 20 минути вляво от летището е спирката на автобус №61. Пътуването до центъра на града е около 25 минути.

ВАЖНО: В Братислава билетите се купуват от автомати, които приемат монети. Хубавото е, че може да се плати с карта с доближаване нато й до посочения четец. 

Автоматите за билети са на всяка спирка на градския транспорт

Цената на билетите е различна, спрямо времето, което изберете. За 15 минути е 70 евро цента за възрастни и 35 евро цента за деца и пенсионери. От летището до центъра на града по-добре си вземете билет за 30 минути – 0,90 евро за възрастни и 0,45 евро за деца и пенсионери.

ВАЖНО: Пазете билетите си по време на целия престой, много често се качват проверяващи. 

Повече информация може да намерите на сайта на градския транспорт в Братислава ТУК

Автогарата, до която пътуват автобусите от летището. Оттук тръгват и в обратна посока

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *